сряда, 19 октомври 2016 г.

Mtel Media Mastes 2016 - празник на добрия вкус и умните хора

Невероятният фотограф Ървин Олаф на едно изискано, смислено, стилно, професионално и ужасно hitech събитие. Връчих награда на Калоян Константинов от offnews за материал посветен на забравения български спътник, който се казва "1300 години България" и си лети още от тогава, когато ни построиха "осмоъгълния" със същото име.

Аз съм силно респектирана от Mtel Media Masters, защото шеста поредна година канят неконвенционални гости - огромни имена, които не са масово известни на българската публика, хора, променящи представи и стъпкващи правилата в... Изкуството! Защото организаторите проявяват изключителен вкус и провеждат качествени събития, които не само поощряват, но и създават смисъл.

Това не се случва така често, особено когато е замесен едрият български бизнес, нали? Вместо Веско Маринов, Анелия, обикновени хорца или просто участниците в някое реалити, тези си позволяват лукса да са сноби - обичам сноби. Те поканиха първо Бегбеде, Лаура Ескивел, Елиф Шафак... Не го очакваме от тях, няма НУЖДА да го правят, но се случва! И тази устойчива тенденция в замисъла на събитието не се променя - забележете - с промяната на политическия вятър и масовия вкус, който той довя!

Освен това - те създават и организират една от малкото ненагласени награди - тази за журналистика, която се занимава с високи технологии, с наука. Създават морален стимул за сериозна журналистика по темата.

И не на последно място - страхотен дизайн, видео материали, графика и цялостно визуално оформление. И как нямаше един гаф, бе?!

За два часа се почувствах като в световен и космополитен метрополис, като някъде, където нашите оправдания "Това не може да стане!" са само лош вкус и отсъстват трайно от пейзажа. Ще кажете - да, това става с много пари. Аз пък ще кажа - нито с много, нито с малко - парите са средство, което безспорно помага. Но истината е, че такива неща стават с много работа, вкус, високо ниво, способността да стоиш срещу вятъра и съзнание, че отстояваш кауза. А със сигурност много симпатяги пречат, винаги ги има - те са навсякъде!

Браво на Ваня Божилова - Стоянова - тя е от нас - хората с мелниците! Благодаря за удоволствието и честта.
http://nauka.offnews.bg/news/Kosmologiia_13/Zabraveniiat-pametnik-Balgariia-1300-kojto-leti-v-kosmosa_41001.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар